Szőlőkrém leves
Elkészülési idő: 30 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Szőlőkrém leves

Hozzávalók:

5 db szőlőszem
5 dkg mandula
2 dl főzőtejszín
2 ek liszt
10 dkg tejszínes ömlesztett sajt (camping)
2 dl fehérbor
4 ek cukor
1 kg szőlő

Elkészítése:

A szőlőt leszemezzük, leturmixoljuk, átszűrjük, és hozzáadjuk a bort. Majd egy lábasban a 2 ek. cukrot elkezdjük pirítani, karamellizálni, erre löttyintünk a szőlő-bor keverékből. Amikor barnára karamellizáltuk a cukrot, akkor hozzáadjuk a szőlő-bor keveréket. A tejszínt és a lisztet, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az ömlesztett sajtot.

Ha felforrt a szőlőlevünk, levesszük a lángot és hőkiegyenlítséként pár kanál szőlőlevet merünk a sajt keverékbe, amit folyamatosan keverünk. A tejszínes masszát visszaöntjük a levesbe, és folyamatos keverés közben felforraljuk.

Miután felforrt, kihűtjük. A lehűtött krémlevest pirított mandulával és kimagozott, félbevágott szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.


cimkék: ömlesztettsajt | főzőtejszín | mandula | szőlő |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó