Szőlőkrém leves
A szőlőt leszemezzk, leturmixoljuk, tszűrjk, s hozzadjuk a bort.
Majd egy lbasban a 2 ek. cukrot elkezdjk pirtani, karamellizlni, erre
lttyintnk a szőlő-bor keverkből. Amikor barnra karamellizltuk a
cukrot, akkor hozzadjuk a szőlő-bor keverket. A tejsznt s a lisztet,
csommentesre keverjk s hozzadjuk az mlesztett sajtot.
Ha felforrt a szőlőlevnk, levesszk a lngot s...
Tejszínes gombás pulykaragu
A pulykamellet kockkra vagy cskokra vgjuk. Serpenyőben hevtnk
olajat, megdinszteljk a hagymt. A hst hozzrakjuk s fűszerezzk, jl
megforgatjuk. Fedő alatt proljuk, mg a hs flig megpuhul. Ezalatt
megtiszttjuk s felaprtjuk a gombt, majd a hshoz adjuk, fűszerezzk s
egytt pirtjuk.
A tejszn felt sszekeverjk liszttel, hogy szp, srn foly masszt
kapjunk. A msik felt hozzntjk a gombs hshoz, majd a...
Sajtos csirke
A csirkemellfilket felcskozzuk, szzuk, borsozzuk.
Lisztbe belekeverjk a fszereket, kicsi pirospaprikt is tesznk hozz.
Egy jnai tlat kikennk vajjal, zsemlemorzsval krbehintjk. A csirkehst
beleforgatjuk a fűszeres, pirospapriks lisztbe, s lefektetjk a jnaiba
egyms mell. A hagymt felkarikzzuk, s szintn beleforgatjuk ebbe a
lisztbe, majd rszrjuk a hsra.
A tejflt sszekeverjk sval, borssal,...