A csirkemellfiléket felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe belekeverjük a fûszereket, kicsi pirospaprikát is teszünk hozzá.
Egy jénai tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával körbehintjük. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres, pirospaprikás lisztbe, és lefektetjük a jénaiba egymás mellé. A hagymát felkarikázzuk, és szintén beleforgatjuk ebbe a lisztbe, majd rászórjuk a húsra.
A tejfölt összekeverjük sóval, borssal, majorannával, zúzott fokhagymával és kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a tejszínt és az olajat, és meglocsoljuk vele a húst. Tetejét szórjuk meg reszelt füstölt sajttal!
Előmelegített sütôben, alufólia alatt kb. 30 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, és tovább sütjük még kb. 20 percet.