Sajtos csirke
Elkészülési idő: 60 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Sajtos csirke

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
5 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
3 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt sajt

bors
pirospaprika
majoranna
liszt
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
5 dkg vaj
zsemlemorzsa

Elkészítése:

A csirkemellfiléket felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk.
Lisztbe belekeverjük a fûszereket, kicsi pirospaprikát is teszünk hozzá.
Egy jénai tálat kikenünk vajjal, zsemlemorzsával körbehintjük. A csirkehúst beleforgatjuk a fűszeres, pirospaprikás lisztbe, és lefektetjük a jénaiba egymás mellé. A hagymát felkarikázzuk, és szintén beleforgatjuk ebbe a lisztbe, majd rászórjuk a húsra.
A tejfölt összekeverjük sóval, borssal, majorannával, zúzott fokhagymával és kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a tejszínt és az olajat, és meglocsoljuk vele a húst. Tetejét szórjuk meg reszelt füstölt sajttal!
Előmelegített sütôben, alufólia alatt kb. 30 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, és tovább sütjük még kb. 20 percet.


cimkék: csirkemellfilé | főzőtejszín | füstöltsajt | majoranna |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó