Langyos tejben egy evőkanál cukorral az élesztőt összekeverem, megfuttatom. Az 1 kg lisztet 1 evőkanál sóval és cukorral összekeverem. Ezt hozzáadom az élesztős keverékhez. Ezután az olajat és tejet folyamatosan adagolom hozzá, amíg egy gyúrható tésztát kapok. Egy konyharuhával letakarva 10 percig állni hagyom. A sütőt előmelegítem 230 fokra.Közben a tésztát kétfelé veszem majd a két fél tésztagombócot 16-16 részre osztom. A részekből a olajos gyúródeszkán kígyókat sodrok. Ezekből kb. 7cm átmérőjű pereceket formázok. Majd ezekből az első 16-ot kiolajozott tepsibe helyezem és megkenem a felvert tojással. Indulhat a sütés első 5-6 perce! Közben előkészítem a perecek nagyon fontos részét, a sólisztes keveréket. Két evőkanál sót összekeverem 3 evőkanál liszttel és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű, de csorgatható állagú legyen. Eközben a sülő perecek már rózsaszínűre váltak a sütőben. Kiveszem tepsit és a perecekre kiskanállal rácsorgatom a sós-lisztes finomságot. Visszateszem sülni.1-2 perc és kész!
Beküldő: TEszter | 9 |