A szőlőt leszemezzük, leturmixoljuk, átszűrjük, és hozzáadjuk a bort. Majd egy lábasban a 2 ek. cukrot elkezdjük pirítani, karamellizálni, erre löttyintünk a szőlő-bor keverékből. Amikor barnára karamellizáltuk a cukrot, akkor hozzáadjuk a szőlő-bor keveréket. A tejszínt és a lisztet, csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az ömlesztett sajtot.
Ha felforrt a szőlőlevünk, levesszük a lángot és hőkiegyenlítséként pár kanál szőlőlevet merünk a sajt keverékbe, amit folyamatosan keverünk. A tejszínes masszát visszaöntjük a levesbe, és folyamatos keverés közben felforraljuk.
Miután felforrt, kihűtjük. A lehűtött krémlevest pirított mandulával és kimagozott, félbevágott szőlőszemekkel díszítve tálaljuk.