Marharostélyos burgonyapürével
Elkészülési idő: 45 perc
Személyek: 4-6 fő
Értékelés:
Marharostélyos burgonyapürével

Hozzávalók:

60 dkg jóféle sütnivaló marhahús
balzsamecet
0,5 dl Szekszárdi Merlot
jó sok sonkahagyma
tisztított vaj
5 dkg vaj
szerecsendió

bors
metélőhagyma
0,5 kg burgonya

Elkészítése:

A marhahátszínt süssük körbe vajban és pihentessük (ez már ismerős lehet, ez egy régi, jól bevált módszer).

A megfőzött krumplit törjük össze vajjal, szerecsendióval, sóval, és ha úri kedvünk úgy tartja, akár füstölt ömlesztett sajttal. Miközben ezt megtettük, a husink már kipihente magát. Szeleteljük fel az általunk preferált vastagságra, ami az én esetemben kb. két ujjnyi. Az így felszeletelt, csodaszép húsunk egyik oldalát süssük három, a másikat másfél percig. Ha kitálaltuk a húsokat, a megmaradt vajba szórjuk bele a hagymát, öntsünk bele egy kis vörösbort és balzsamecetet, épp hogy csak szaftos legyen, majd pároljuk néhány percig, sózzuk, borsozzuk, (egy csipet cukrot simán elbír), majd öntsük nyakon vele a kitálalt húsokat. A burgonyapürére szórhatunk egy kis finomra vágott snidlinget.