Meztelen túrógombóc
Elkészülési idő: 45 perc
Személyek: 4-6 fő
Értékelés:
Meztelen túrógombóc

Hozzávalók:

500 gr félzsíros túró
3 db tojás
3 ek. búzadara
3 ek. liszt
2 ek. cukor
csipet só
Gyümölcs hozzávalók:
2-3 db narancs
2-3 db alma

Elkészítése:

A túrót beletesszük egy keverőtálba. A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét kemény habbá verjük fel. A tojássárgáját, a búzadarát, a lisztet és a cukrot összekeverjük, vagy kézzel összegyúrjuk lágy masszává. Ne legyen nagyon kemény a massza, mert akkor nagyon fojtós lesz.

Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet pici sóval és egy csepp olajjal. Mikor már lobog a víz, két evőkanál segítségével formáljunk sima gombócot és azonnal tegyük a lobogó vízbe. Akkor van kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére.