Sült oldalas körtével és krumplipüré gombócokkal
Elkészülési idő: 0 perc
Személyek: 4
Értékelés:
Sült oldalas körtével és krumplipüré gombócokkal

Hozzávalók:

1 kg sertés oldalas
50 dkg körte
1 kg krumpli
1 evőkanál só az oldalas besózáhásoz
13 db Egész borsszem, frissen őrölve
20-25 db Koriander mag - mozsárban összetörve
1 kávéskanál cukor
1,5 dl víz

Elkészítése:

A megmosott oldalast két/három csontnyi darabokra vágjuk. Jól bedörzsöljük a sóval, borssal és a koriander őrleménnyel. Ha nincs mozsarunk, akkor a borsőrlőt is használhatjuk. De ügyeljünk arra, hogy ne legyen maradék! Az előkészített húsokat tepsibe tesszük, és aláöntjük a vizet. 200 fok. Ha úgy látjuk, hogy kevés a víz, akkor pótoljuk. Közben a krumplit kockára vágva sós vízben feltesszük főni. A körtét meghámozzuk és felvágjuk. Kisvártatva egy fontos ponthoz érkeztünk: hozzáadott zsiradékot még nem használtunk! Kivesszük a tepsit, az aljára már összegyűlt zsíros, fűszeres csuszpájzból kiveszünk egy lapos merőkanálnyit. Serpenyőbe öntjük és rádobjuk a körtét.Persze a tepsit visszatesszük ezután a sütőbe. A körte a keverésen kívül nem kér mást. Ízek már jöttek a húsalapból. Amikor a körte szélei kezdenek elmosódottá válni, akkor kóstolás mellet adunk hozzá cukrot. Ezt körtéje válogatja. Benézünk a sütőbe! Kellemesen pirult kívánatos húsdarabokat látunk. Kivesszük és megbökjük egy késsel. A szúrásnál fogjuk tudni mit kell tennünk. Visszatesszük lekapcsoljuk a sütőt. A megfőtt krumpliról MINDEN VIZET LEÖNTÜNK, és összetörjük.Ha kell sózzuk. A körte a serpenyőben kész van. Tálalunk! Pl. a krumplipüré fagyi kanállal
Beküldő: AnitaAnita