Zeller krémleves
Elkészülési idő: 45 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:

Hozzávalók:

20 dkg zeller
2 ek. olaj
3 dkg liszt
2 dl tejföl
2 dl tej
2 db zsemle

Elkészítése:

A zellert megtisztítjuk, lapos szeletekre vágjuk, forró zsiradékban fedő alatt, megsózva, kevés vízzel puhára pároljuk. Lisztet szórunk rá és felengedjük vízzel. Ha már egyszer jól felforrt, leturmixoljuk és visszaöntjük a fazékba. Tejet öntünk rá és ismét felforraljuk. Ha nagyon sűrű lenne, önthetünk még rá egy kis vizet.  Zsemléket felkockázzuk, kis olajon megpirítjuk és a levesre rászórva tálaljuk.  Tálaláskor tejfölt is rakhatunk rá.


cimkék: |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó