Vadított libamell
Elkészülési idő: 120 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Vadított libamell

Hozzávalók:

50 dkg libamell
1 szál sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
babérlevél
2 ek balzsamecet

bors
füstölt szalonna
zsír
2 ek liszt
1 dkg cukor
kevés mustár
1 ek tejföl

Elkészítése:

Páclét készítünk úgy, hogy 1 liter vízben félig megfőzzük a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a karikára vágott hagymát. Beleteszünk 1-2 babérlevelet, pár szem borsot és a balzsamecetet. Sót nem véletlenül nem rakunk a páclébe…
A húst beletesszük úgy, hogy ellepje, és hűtőben 1-3 napig tároljuk.
Mikor készítjük, a húst felcsíkozzuk, füstölt szalonnával megtűzdeljük, megkenjük zsírral, és a sütőben félig megsütjük. Ezután beletehetjük a pácléből a zöldségeket, illetve egy kevés páclével meglocsoljuk, és így puhára pároljuk. Ha elkészült, a húst kivesszük, letakarjuk, félretesszük.
A zöldségekhez hozzáadjuk a lisztet, jól átsütjük, felengedjük páclével, 5-8 percig főzzük.
A cukrot barnára lepirítjuk, kis vizet adunk hozzá, hogy hígabb legyen, és mindezt a mártáshoz öntjük. A mustárt és a tejfölt is belekeverjük.
Ha kész a mártás is, a libamellel együtt tálaljuk.


cimkék: páclé | libamell | balzsamecet | szalonna | mustár | tejföl |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó