Páclét készítünk úgy, hogy 1 liter vízben félig megfőzzük a sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a karikára vágott hagymát. Beleteszünk 1-2 babérlevelet, pár szem borsot és a balzsamecetet. Sót nem véletlenül nem rakunk a páclébe…
A húst beletesszük úgy, hogy ellepje, és hűtőben 1-3 napig tároljuk.
Mikor készítjük, a húst felcsíkozzuk, füstölt szalonnával megtűzdeljük, megkenjük zsírral, és a sütőben félig megsütjük. Ezután beletehetjük a pácléből a zöldségeket, illetve egy kevés páclével meglocsoljuk, és így puhára pároljuk. Ha elkészült, a húst kivesszük, letakarjuk, félretesszük.
A zöldségekhez hozzáadjuk a lisztet, jól átsütjük, felengedjük páclével, 5-8 percig főzzük.
A cukrot barnára lepirítjuk, kis vizet adunk hozzá, hogy hígabb legyen, és mindezt a mártáshoz öntjük. A mustárt és a tejfölt is belekeverjük.
Ha kész a mártás is, a libamellel együtt tálaljuk.