A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kacsa bőrét bekockázzuk, vigyázva, hogy ne vágjunk a húsba. Mindkét oldalát besózzuk és borsozzuk.
A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, majd a mogyoróhagymát kb. 2 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a narancslevet, a mézet és a brandy-t. Gyakori kevergetéssel addig főzzük, amíg a szósz szirupsűrűségű lesz (kb. 6 perc). Ha készen van, félretesszük egy tálba.
A serpenyőben kis mennyiségű olajat hevítünk, beletesszük a kacsamellet bőrrel lefelé. Kb. 4-5 percig sütjük.
Leöntjük a felesleges zsírt, majd a serpenyőt a sütőbe tesszük, a kacsa bőrével felfelé. Sütjük 7-8 percig, így rózsaszín marad a közepe. Ha kész, állni hagyjuk 5 percig.
Tálaláshoz a filéket szeletekre vágjuk, leöntjük a mártással, és mellé rakunk 2-3 szelet narancskarikát.