Egyben sült pulyka
Elkészülési idő: 240 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Egyben sült pulyka

Hozzávalók:

kb. 5-6 kg-os pulyka
4 db sárgarépa
2 db zellerszár
2 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
pár szál rozmaringág
3 dl tyúkhúsleves
olivaolaj

bors

Elkészítése:

A pulyka bőrét megtisztítjuk, ezután a szárnyait a teste alá helyezzük.
A rozmaringot és a petrezselymet a pulyka belsejébe tesszük.
A sárgarépát negyedekbe vágjuk, a zellerszárat csíkokra, a hagymát felkarikázzuk, és beleszórjuk egy tepsibe. A pulyka bőrét bekenjük olajjal, bedörzsöljük sóval és borssal. Betesszük a tepsibe, a zöldségekre helyezve.
Lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órát sütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy megpuhult-e a hús, ha igen levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a levessel, és még 30-45 percig – folyamatos locsolgatás mellett – szép barnára pirítjuk.


cimkék: pulyka | zellerszár | tyúkhúsleves | olivaolaj |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó