Mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével
Elkészülési idő: 90 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével

Hozzávalók:

2 db pulykacomb
1,5 liter kacsazsír
60 gr méz
4 db friss chili
2 ág rozmaring
8 szem egész bors
80 dkg burgonya
120 gr vaj
120 gr tejszín
4 fej sonkahagyma

frissen őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió

Elkészítése:

A combot durva sóval bedörzsöljük, éjszakára hűtőbe tesszük. A sonkahagymát megsütjük, burgonyapürét készítünk vajjal és tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A combokat olyan tepsibe helyezzük, hogy a zsír lehetőleg teljesen befedje.
Rozmaringgal, egész borssal fűszerezzük, 110 fokos sütőben kb. 3 óra alatt puhára konfitáljuk. Kiemeljük a zsírból, megkenjük a mézes-chilis keverékkel, és forró (210 fokos) sütőben pirosra sütjük.
A tányéron szétterítjük a burgonyapürét, ráhelyezzük a kész combot, a levelekre szedett hagymákkal meghintjük. Rozmaringlevelekkel díszítjük.


cimkék: kacsazsír | chili | rozmaring | sonkahagyma | szerecsendió |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó