Konfitált kacsacomb
Elkészülési idő: 240 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Konfitált kacsacomb

Hozzávalók:

bors

10 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
0.5 - 1 liter kacsazsír
személyenként 1 db kacsacomb
babérlevél
rozmaring ág

Elkészítése:

A tiszta combokat bedörzsöljük sóval, borssal, morzsolt bebérlevéllel, és lefedve pár órára (éjszakára) hűtőbe tesszük. Ezután a fűszereket letöröljük a húsról. A vastagfalú edény aljába szórjuk a karikára vágott vöröshagymát, rátesszük bőrükkel lefelé fordítva a combokat, közéjük kerülnek a félbevágott fokhagymagerezdek, nem hagyjuk ki a rozmaring ágat sem, majd leöntjük annyi felolvasztott kacsazsírral, amennyi ellepi. Ez nyilván a hús mennyiségétől függ, de min. fél liter. Három órán át hagyjuk konfitálódni a 140 fokos sütőben.

Nem szabad lefedni.

Ha kész, a combokat sütőlapra tesszük, a sütőt grillfunkcióra állítjuk és 10 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét.


cimkék: kacsacomb | kacsazsír | rozmaring | konfitál |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó