Tejszínes gombás pulykaragu
Elkészülési idő: 90 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Tejszínes gombás pulykaragu

Hozzávalók:

1 kg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
30 dkg gomba
2 dl étolaj
500 ml főzőtejszín

bors
chili
majoranna

Elkészítése:

A pulykamellet kockákra vagy csíkokra vágjuk. Serpenyőben hevítünk olajat, megdinszteljük a hagymát. A húst hozzárakjuk és fűszerezzük, jól megforgatjuk. Fedő alatt pároljuk, míg a hús félig megpuhul. Ezalatt megtisztítjuk és felaprítjuk a gombát, majd a húshoz adjuk, fűszerezzük és együtt pirítjuk.
A tejszín felét összekeverjük liszttel, hogy szép, sûrûn folyó masszát kapjunk. A másik felét hozzáöntjük a gombás húshoz, majd a lisztes tejszínt is – folyamatos keverés közben – hozzáadagoljuk. Egyet hagyjuk rottyanni, és kész.


cimkék: pulyka | chili | főzőtejszín | majoranna |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó