A spagettit forró vízben kifőzzük "al dente"-re. Míg fő a tészta, közepes lángon egy wok-ban olajat hevítünk. Beledobjuk a lime héját, a zúzott fokhagymát, a kapribogyót. A chilit kimagozzuk, felaprítjuk, és beledobjuk szintén a wokba. Egy-két percig melegítjük, amíg az illatanyagok felcsapnak. A prosciutto sonkát felaprítjuk, hozzáadjuk és hirtelen ropogósra sütjük. A tésztát is a wokba öntjük, és jól összekeverjük az alappal, hogy átjárják az ízek és átmelegedjen. Tálalás előtt a rukkolasalátát és a limelevet is hozzákeverjük a spagettihez. A kitálalt spagettire fetasajtot szórunk, kicsit meglocsoljuk olajjal, amiben a sonka sült és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.
A prosciutto sonka helyett használhatunk fekete erdei sonkát, illetve akár vékony szelet szalonnát is!