Spagetti lime-al és rukkola salátával
Elkészülési idő: 30 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:

Hozzávalók:

3 ek limelé
150 gr rukkolasaláta
8 szelet prosciutto
2 ek kapribogyó
1 db chili paprika
2 gerezd fokhagyma
1 db lime reszelt héjja
2 ek extraszűz olivaolaj
500 gr spagetti
150 gr lágy fetasajt olajban

Elkészítése:

A spagettit forró vízben kifőzzük "al dente"-re. Míg fő a tészta, közepes lángon egy wok-ban olajat hevítünk. Beledobjuk a lime héját, a zúzott fokhagymát, a kapribogyót. A chilit kimagozzuk, felaprítjuk, és beledobjuk szintén a wokba. Egy-két percig melegítjük, amíg az illatanyagok felcsapnak. A prosciutto sonkát felaprítjuk, hozzáadjuk és hirtelen ropogósra sütjük. A tésztát is a wokba öntjük, és jól összekeverjük az alappal, hogy átjárják az ízek és átmelegedjen. Tálalás előtt a rukkolasalátát és a limelevet is hozzákeverjük a spagettihez. A kitálalt spagettire fetasajtot szórunk, kicsit meglocsoljuk olajjal, amiben a sonka sült és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.


cimkék: spagetti | lime | chili | ruccola | feta |

A prosciutto sonka helyett használhatunk fekete erdei sonkát, illetve akár vékony szelet szalonnát is!

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó