Marhasült áfonyazselével, sült zöldségekkel
Elkészülési idő: 45 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Marhasült áfonyazselével, sült zöldségekkel

Hozzávalók:

bazsalikomlevél
50-70 gr áfonya
zselatin
3 ek. barnacukor
0,5 dl modenai balzsamecet
0,5 liter vörösbor
0,5 kg rostélyos vagy hátszín
10 dkg gomba
2 szál zellerszár
4-5 gerezd fokhagyma
8-10 db félbevágott koktélparadicsom
1 szál sárgarépa
1 db cukkini
5-6 db sonkahagyma

Elkészítése:

A marhahátszínt süssük körbe vajban és pihentessük (ez már ismerős lehet, ez egy régi, jól bevált módszer).

A megfőzött krumplit törjük össze vajjal, szerecsendióval, sóval, és ha úri kedvünk úgy tartja, akár füstölt ömlesztett sajttal. Miközben ezt megtettük, a husink már kipihente magát. Szeleteljük fel az általunk preferált vastagságra, ami az én esetemben kb. két ujjnyi. Az így felszeletelt, csodaszép húsunk egyik oldalát süssük három, a másikat másfél percig. Ha kitálaltuk a húsokat, a megmaradt vajba szórjuk bele a hagymát, öntsünk bele egy kis vörösbort és balzsamecetet, épp hogy csak szaftos legyen, majd pároljuk néhány percig, sózzuk, borsozzuk, (egy csipet cukrot simán elbír), majd öntsük nyakon vele a kitálalt húsokat. A burgonyapürére szórhatunk egy kis finomra vágott snidlinget.


cimkék: marha | zselatin |

Ez egy teszt tanács szövege.

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó