A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A csont mellé az ujjunkkal csinálunk egy lyukat, megtöltjük pestoval, a bőre alá friss zsályát és oregánót teszünk. Frissen őrölt borssal bedörzsöljük.
A burgonyát kis kockákra vágjuk, a hagymát felcsíkozzuk, a paradicsomokat négybe vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és durvára tépjük. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Vaj és olivaolaj keverékén a csirkecombokat 4-5 perc alatt körbepirítjuk. A zöldségeket egy grill tálcán picit „füstösre” pirítjuk.
Majd egy tepsibe rétegezzük. Először a paprikát, a combokat, amit most - ebben a fázisban - sózunk be. Aztán a paradicsomokat beledobjuk a vajas serpenyőbe, és átforgatjuk – fellazítva a leégett pörzsanyagokat, amit ráöntünk a csirkére. A burgonyát rászórjuk. Következhet a pirított hagyma és a fokhagyma szeletek. A cserkészkolbászt karikákra vágjuk és rászórjuk. Meglocsoljuk 2 dl fehérborral, az egészet megsózzuk, fóliával lefedjük és 60 percre, előmelegített sütőbe tesszük 180 C°-on, légkeverésen.
60 perc után kivesszük a sütőből, átforgatjuk, hogy a combok a tetejére kerüljenek, majd 20 percre fólia alatt visszatesszük a sütőbe.