Friss saláta pecsenye kacsamájjal
Elkészülési idő: 45 perc
Személyek: 4 fő
Értékelés:
Friss saláta pecsenye kacsamájjal

Hozzávalók:

60 dkg pecsenye kacsamáj
2 nagy ek kacsazsír vagy libazsír
1 fej vöröshagyma
1 doboz rukkola
1 fej jégsaláta
20 szem kis koktélparadicsom
3 ek balzsamecet
1 szál rozmaring
1 ek osztriga- vagy halszósz
olivaolaj

frissen őrölt bors

Elkészítése:

A fej vöröshagymát apróra vágjuk, és a kacsazsíron üvegesre pirítjuk.
Ha már szépen mosolyog az üveges szemű hagyma, beledobjuk a megtisztított és felkockázott kacsamájat és a rozmaringot. (Ha tehetjük, figyeljünk oda, mert egyes helyeken pulykamájat adnak pecsenye kacsamájnak, ami egyébként finom, csak nem az, aminek árulják!!! )
Pár perc elteltével, miközben a májat néhányszor átforgattuk, jöhet bele a karikára vágott lilahagyma és a balzsamecet. A lilahagymát és magát a májat sem kell túl sokáig sütni, mert akkor lesz igazán finom a salátánk, ha a máj puha, a lilahagyma viszont picit roppanós marad.
Miközben óvatosan átforgatjuk a májat (erre a legjobb módszer a csuklóból forgatott serpenyő!), meglocsoljuk halszósszal, sózzuk, borsozzuk.
Innentől a vendégekre szoktam bízni, hogy a félbevágott koktélparadicsomot melegen, avagy hidegen szeretnék a salátában. Hiszen, ha kedvünk van, egy percre még a hagymás máj mellé dobhatjuk a paradicsomokat, de ha gondoljuk, frissen ropogósan szórhatjuk a felaprított jégsaláta és rukkola keverékére, mielőtt végleg összekevernénk az elkészült meleg hagymás kacsamájjal. Tálaláskor locsolhatjuk olívaolajjal és egy kis plusz balzsamecettel.


cimkék: pecsenyekacsamáj | kacsazsír | libazsír | rukkola | jégsaláta | osztrigaszósz | halszósz | rozmaring |

Hozzászólások:

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó