A lisztet mély tálba tesszük, középen mélyedést csinálunk, ebbe beleöntjük a cukros, langyos tejbe felfuttatott élesztőt. Környezetéből csak annyi lisztet keverünk hozzá fakanállal, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, betakarjuk, kétszeresére kelesztjük (kb. 20 perc).
Ha megkelt, hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgáját, a sót, jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasszuk az olvasztott vajat (nem melegen), amíg szép hólyagos nem lesz. Tetejét megszórjuk liszttel, betakarjuk és 2x-ére kelesztjük.
Majd lazán átgyúrjuk (én csak kicsit meg szoktam „pofozgatni”), 3 részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Vajjal kikent kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek a forma közepére kerüljenek, letakarjuk, kelesztjük, amíg a tészta a forma pereméig ér.
Belenyomjuk a bevajazott, keskenyedő végén tojástűvel kiszúrt – ez kerül felülre – tojásokat. Megkenjük a tésztát (tojásokat nem) tojássárgájával és előmelegített sütőben, erős tűzön (200 C°) 25-30 percig – hústűpróbáig – sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fóliával betakarjuk. DE! Ha a sütőrácsot a közepénél eggyel lejjebb helyezzük, így nem fog megégni a teteje, és nagyobb esély van rá, hogy nem kell letakarni sem... :)
Mikor kész, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk egészen kihűlni!