Barackos pite
Elkészülési idő: 60 perc
Személyek: 6 fő
Értékelés:
Barackos pite

Hozzávalók:

nagyon kevés margarin vagy vaj
1 kg őszibarack
2 dl tej
30 dkg búzaliszt
1 csomag sütőpor
1 kevés, szóráshoz őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg margarin
7 dkg, szóráshoz cukor

Elkészítése:

A szoba hőmérsékletű margarint (nem mindig sikerül, mert általában elfelejtem kivenni időben a hűtőből)a cukrot, a két egész tojást, a vaníliás cukrot és a sütőport egy robotgéppel összekeverem. Lehet, hogy kézi módszerrel is működik, még nem próbáltam. Ezután a lisztet és a tejet felváltva apránként (ez azt jelenti, hogy kb. 3-4 részre osztva)adom hozzá, és én továbbra is robotgéppel keverem. Amikor egy "sűrű piskóta" szerű tésztát kapunk akkor az egészet margarinnal kikent tepsibe terítem. Utána az akár csúnya, de annál édesebb barackokat meghámozva és negyedbe vágva ráteszem. Nem kell nyomkodni! Csak rátenni! A végén megszórom őrölt fahéjjal összekevert kristálycukorral. Előmelegített (elektromos sütőben) 180 fokon kb. 40 perc múlva kész! A végeredményt a barack vagy bármilyen más gyümölcs íze határozza meg. Csináltam már szederrel, szilvával, körtével, ribizlivel, és vegyesen is. ui. A szedreset csak apa ette meg.


Beküldő: Linda955
cimkék: olcsó | könnyű |

Hozzászólások:

Bosi01 2013-09-26 22:33:27
A 6 főt időzőjelben kezeljük, mert egy fél tepsivel is be lehet dúrni!

Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó