Vörösboros marhalábszár (cseréptálban, római tálban)
Szksgnk lesz 4 szelet borjlbszrra, amit a hentesnk leszeletel neknk,
kb. kt ujjnyi vastag szeletekre, kzpen a csonttal (fűrsszel!!), ha
nem, akkor cserljnk hentest
A felhevtett vajban megpirtjuk a megtiszttott szelet hsainkat, mindkt
oldalukon.
Daraboljuk fel az sszes megmosott zldsget, hagymt vgjuk karikra s a
hssal egytt rakjuk bele a cserp tlunkba. Az egyik fej fokhagymt gy,
ahogy...
Egyben sült pulyka
A pulyka bőrt megtiszttjuk, ezutn a szrnyait a teste al helyezzk.
A rozmaringot s a petrezselymet a pulyka belsejbe tesszk.
A srgarpt negyedekbe vgjuk, a zellerszrat cskokra, a hagymt
felkarikzzuk, s beleszrjuk egy tepsibe. A pulyka bőrt bekenjk
olajjal, bedrzsljk sval s borssal. Betesszk a tepsibe, a zldsgekre
helyezve.
Lefedjk aluflival, s 180 fokra előmelegtett stőben 2-2,5 rt...