tejfölös csirkepaprikás zöldfűszeres gnocchival
A csirkealkatrszeket feldaraboljuk. A hagymt megdinszteljk,
hozztesszk a hsokat, s jl tstjk. Majd a tűzről flrehzva megszrjuk a
pirospaprikval, kicsit tforgatjuk, visszatesszk a tűzre, felntjk
annyi vzzel, hogy ellepje, s fűszerezzk.
Ha elkszlt, akkor hozzadjuk a tejflben elkevert lisztet, folyamatos
kevers kzben besűrtjk.
Zldfűszeres gnocchival tlalhatjuk.
Vadított libamell
Pclt ksztnk gy, hogy 1 liter vzben flig megfőzzk a srgarpt,
petrezselyemgykeret s a karikra vgott hagymt. Beletesznk 1-2
babrlevelet, pr szem borsot s a balzsamecetet. St nem vletlenl nem
rakunk a pclbe
A hst beletesszk gy, hogy ellepje, s hűtőben 1-3 napig troljuk.
Mikor ksztjk, a hst felcskozzuk, fstlt szalonnval megtűzdeljk,
megkenjk zsrral, s a stőben flig megstjk. Ezutn...