Vörösboros marhalábszár (cseréptálban, római tálban)
Szksgnk lesz 4 szelet borjlbszrra, amit a hentesnk leszeletel neknk,
kb. kt ujjnyi vastag szeletekre, kzpen a csonttal (fűrsszel!!), ha
nem, akkor cserljnk hentest
A felhevtett vajban megpirtjuk a megtiszttott szelet hsainkat, mindkt
oldalukon.
Daraboljuk fel az sszes megmosott zldsget, hagymt vgjuk karikra s a
hssal egytt rakjuk bele a cserp tlunkba. Az egyik fej fokhagymt gy,
ahogy...
Konfitált kacsacomb
A tiszta combokat bedrzsljk sval, borssal, morzsolt bebrlevllel, s
lefedve pr rra (jszakra) hűtőbe tesszk. Ezutn a fűszereket letrljk
a hsrl. A vastagfal edny aljba szrjuk a karikra vgott vrshagymt,
rtesszk bőrkkel lefel fordtva a combokat, kzjk kerlnek a flbevgott
fokhagymagerezdek, nem hagyjuk ki a
rozmaring gat sem, majd lentjk
annyi felolvasztott kacsazsrral,...
Mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével
A combot durva sval bedrzsljk, jszakra hűtőbe tesszk. A sonkahagymt
megstjk, burgonyaprt ksztnk vajjal s tejsznnel, sval, borssal,
szerecsendival zestjk.
A combokat olyan tepsibe helyezzk, hogy a zsr lehetőleg teljesen
befedje.
rozmaringgal, egsz borssal fűszerezzk, 110 fokos stőben kb. 3 ra
alatt puhra konfitljuk. Kiemeljk a zsrbl, megkenjk a mzes-chilis...
Egyben sült pulyka
A pulyka bőrt megtiszttjuk, ezutn a szrnyait a teste al helyezzk.
A rozmaringot s a petrezselymet a pulyka belsejbe tesszk.
A srgarpt negyedekbe vgjuk, a zellerszrat cskokra, a hagymt
felkarikzzuk, s beleszrjuk egy tepsibe. A pulyka bőrt bekenjk
olajjal, bedrzsljk sval s borssal. Betesszk a tepsibe, a zldsgekre
helyezve.
Lefedjk aluflival, s 180 fokra...
Friss saláta pecsenye kacsamájjal
A fej vrshagymt aprra vgjuk, s a kacsazsron vegesre pirtjuk.
Ha mr szpen mosolyog az veges szemű hagyma, beledobjuk a
megtiszttott s felkockzott kacsamjat s a rozmaringot. (Ha tehetjk,
figyeljnk oda, mert egyes helyeken pulykamjat adnak pecsenye
kacsamjnak, ami egybknt finom, csak nem az, aminek ruljk!!! )
Pr perc elteltvel, mikzben a mjat nhnyszor tforgattuk,...