Sokhagymás pulyka rizzsel
Kevs zsron pirtsuk le a karikra vgott vrshagymt. Ha mr barnul, akkor
dobjuk r a felcskozott pulykamell cskokat, majd fehredsig pirtsuk krbe
őket. Locsoljuk meg egy kis osztrigaszsszal, aztn jhet a gyngyhagyma
s a karikra vgott srgarpa. Ha mindezeket beleraktuk, ntsk fel 1 - 1,5
dl roz borral s fedő alatt proljuk puhra a hst. Ha a hs mr megpuhult,
vegyk le a fedőt,...
Tejszínes gombás pulykaragu
A
pulykamellet kockkra vagy cskokra vgjuk. Serpenyőben hevtnk
olajat, megdinszteljk a hagymt. A hst hozzrakjuk s fűszerezzk, jl
megforgatjuk. Fedő alatt proljuk, mg a hs flig megpuhul. Ezalatt
megtiszttjuk s felaprtjuk a gombt, majd a hshoz adjuk, fűszerezzk s
egytt pirtjuk.
A tejszn felt sszekeverjk liszttel, hogy szp, srn foly masszt
kapjunk. A msik felt...
Mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével
A combot durva sval bedrzsljk, jszakra hűtőbe tesszk. A sonkahagymt
megstjk, burgonyaprt ksztnk vajjal s tejsznnel, sval, borssal,
szerecsendival zestjk.
A combokat olyan tepsibe helyezzk, hogy a zsr lehetőleg teljesen
befedje.
Rozmaringgal, egsz borssal fűszerezzk, 110 fokos stőben kb. 3 ra
alatt puhra konfitljuk. Kiemeljk a zsrbl, megkenjk a mzes-chilis
keverkkel, s forr (210 fokos)...
Egyben sült pulyka
A pulyka bőrt megtiszttjuk, ezutn a szrnyait a teste al helyezzk.
A rozmaringot s a petrezselymet a pulyka belsejbe tesszk.
A srgarpt negyedekbe vgjuk, a zellerszrat cskokra, a hagymt
felkarikzzuk, s beleszrjuk egy tepsibe. A pulyka bőrt bekenjk
olajjal, bedrzsljk sval s borssal. Betesszk a tepsibe, a zldsgekre...
Friss saláta pecsenye kacsamájjal
A fej vrshagymt aprra vgjuk, s a kacsazsron vegesre pirtjuk.
Ha mr szpen mosolyog az veges szemű hagyma, beledobjuk a
megtiszttott s felkockzott kacsamjat s a rozmaringot. (Ha tehetjk,
figyeljnk oda, mert egyes helyeken pulykamjat adnak pecsenye
kacsamjnak, ami egybknt finom, csak nem az, aminek ruljk!!! )
Pr perc elteltvel, mikzben a mjat nhnyszor tforgattuk,...