Sokhagymás pulyka rizzsel
Kevs zsron pirtsuk le a karikra vgott vrshagymt. Ha mr barnul, akkor
dobjuk r a felcskozott pulykamell cskokat, majd fehredsig pirtsuk krbe
őket. Locsoljuk meg egy kis osztrigaszsszal, aztn jhet a gyngyhagyma
s a karikra vgott srgarpa. Ha mindezeket beleraktuk, ntsk fel 1 - 1,5
dl roz borral s fedő alatt proljuk puhra a hst. Ha a hs mr megpuhult,
vegyk le a fedőt, dobjuk bele a vkonyra...
Friss saláta pecsenye kacsamájjal
A fej vrshagymt aprra vgjuk, s a kacsazsron vegesre pirtjuk.
Ha mr szpen mosolyog az veges szemű hagyma, beledobjuk a
megtiszttott s felkockzott kacsamjat s a rozmaringot. (Ha tehetjk,
figyeljnk oda, mert egyes helyeken pulykamjat adnak pecsenye
kacsamjnak, ami egybknt finom, csak nem az, aminek ruljk!!! )
Pr perc elteltvel, mikzben a mjat nhnyszor tforgattuk, jhet bele a
karikra vgott...