Cserkész csirke
A csirkecombokat megmossuk, leszrtjuk. A csont mell az ujjunkkal
csinlunk egy lyukat, megtltjk pestoval, a bőre al friss zslyt s
oregnt tesznk. Frissen őrlt borssal bedrzsljk.
A burgonyt kis kockkra vgjuk, a hagymt felcskozzuk, a paradicsomokat
ngybe vgjuk, a paprikt kicsumzzuk s durvra tpjk. A fokhagymt vkony
szeletekre vgjuk.
Vaj s
olivaolaj keverkn a...
Gyümölcsös-Citromfüves Olivabogyó
A szőlőszemeket flbe vgjuk, s a tbbi alapanyaggal egy tnyrba
szrjuk.
Meglocsoljuk egy kis narancsecettel, esetleg
olivaolajjal. 2-3 levl
citromfvet aprra vgunk, s a tetejre szrjuk. Akr behűtve, akr azonnal
fogyaszthat.
Egyben sült pulyka
A pulyka bőrt megtiszttjuk, ezutn a szrnyait a teste al helyezzk.
A rozmaringot s a petrezselymet a pulyka belsejbe tesszk.
A srgarpt negyedekbe vgjuk, a zellerszrat cskokra, a hagymt
felkarikzzuk, s beleszrjuk egy tepsibe. A pulyka bőrt bekenjk
olajjal, bedrzsljk sval s borssal. Betesszk a tepsibe, a zldsgekre
helyezve.
Lefedjk aluflival, s 180 fokra előmelegtett stőben 2-2,5 rt...