Meztelen túrógombóc
A túrót beletesszük egy keverőtálba. A tojásokat
szétválasszuk. A fehérjét kemény habbá verjük fel. A
tojássárgáját, a búzadarát, a lisztet és a cukrot
összekeverjük, vagy kézzel összegyúrjuk lágy masszává. Ne
legyen nagyon kemény a massza, mert akkor nagyon fojtós lesz.
Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet pici sóval és egy csepp
olajjal. Mikor már...
Szőlőkrém leves
A szőlőt leszemezzk, leturmixoljuk, tszűrjk, s hozzadjuk a bort.
Majd egy lbasban a 2 ek. cukrot elkezdjk pirtani, karamellizlni, erre
lttyintnk a szőlő-bor keverkből. Amikor barnra karamellizltuk a
cukrot, akkor hozzadjuk a szőlő-bor keverket. A tejsznt s a lisztet,
csommentesre keverjk s hozzadjuk az mlesztett sajtot.
Ha felforrt a szőlőlevnk, levesszk a lngot s...
Gyümölcsdesszert borral
A gymlcsket hmozzuk meg, vgjuk kockkra/karikkra s tegyk kis tlkkba. A
dit durvra vgjuk ssze, szrjuk r a gymlcskre, s keverjk jl ssze, hogy
mindenhova jusson di. A mzet melegtsk addig, hogy elkezdjen habosodni,
ezt ntsk fel a borral, keverjk hozz a tejsznt s joghurtot s ntsk r a
gymlcskre. Szrjuk meg egy kis reszelt narancshjjal. Hűtsk le s
hidegen tlaljuk, de azonnal is elfogyaszthatjuk.
Rozé kacsamell körte csatnival (chutney-val)
A kacsamellek bőrs felt tlsan, mindkt irnybl beirdalom, majd
keresztbe kicsit mlyebben, egy centis szlessgben hsig bevgom (ez lesz
a "jel", hogy hol kell szeletelnem). Előszr a bőrs felt kezdem el
stni, minden fűszer s zsiradk nlkl. Ha engedett zsrt megfordtom, hogy
minden oldala picit megpiruljon. Miutn szpen krbepirtottam, kiveszem a
zsrjbl, s alufliba csomagolva pihentetem (lassan...
mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével
A combot durva sval bedrzsljk, jszakra hűtőbe tesszk. A sonkahagymt
megstjk, burgonyaprt ksztnk vajjal s tejsznnel, sval, borssal,
szerecsendival zestjk.
A combokat olyan tepsibe helyezzk, hogy a zsr lehetőleg teljesen
befedje.
Rozmaringgal, egsz borssal fűszerezzk, 110 fokos stőben kb. 3 ra
alatt puhra konfitljuk. Kiemeljk a zsrbl, megkenjk a mzes-chilis
keverkkel, s forr (210 fokos)...
Narancsos kacsa
A stőt előmelegtjk 200 fokra. A kacsa bőrt bekockzzuk, vigyzva,
hogy ne vgjunk a hsba. Mindkt oldalt beszzuk s borsozzuk.
A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, majd a mogyorhagymt kb. 2
percig dinszteljk. Hozzadjuk a narancslevet, a mzet s a brandy-t.
Gyakori kevergetssel addig főzzk, amg a szsz szirupsűrűsgű lesz
(kb. 6 perc). Ha kszen van, flretesszk egy tlba.
A serpenyőben kis...