Találatok: 6 db

Meztelen túrógombóc

A túrót beletesszük egy keverőtálba. A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét kemény habbá verjük fel. A tojássárgáját, a búzadarát, a lisztet és a cukrot összekeverjük, vagy kézzel összegyúrjuk lágy masszává. Ne legyen nagyon kemény a massza, mert akkor nagyon fojtós lesz. Egy nagy lábasban forraljunk fel vizet pici sóval és egy csepp olajjal. Mikor már...

Szőlőkrém leves

A szőlőt leszemezzk, leturmixoljuk, tszűrjk, s hozzadjuk a bort. Majd egy lbasban a 2 ek. cukrot elkezdjk pirtani, karamellizlni, erre lttyintnk a szőlő-bor keverkből. Amikor barnra karamellizltuk a cukrot, akkor hozzadjuk a szőlő-bor keverket. A tejsznt s a lisztet, csommentesre keverjk s hozzadjuk az mlesztett sajtot. Ha felforrt a szőlőlevnk, levesszk a lngot s...

Gyümölcsdesszert borral

A gymlcsket hmozzuk meg, vgjuk kockkra/karikkra s tegyk kis tlkkba. A dit durvra vgjuk ssze, szrjuk r a gymlcskre, s keverjk jl ssze, hogy mindenhova jusson di. A mzet melegtsk addig, hogy elkezdjen habosodni, ezt ntsk fel a borral, keverjk hozz a tejsznt s joghurtot s ntsk r a gymlcskre. Szrjuk meg egy kis reszelt narancshjjal. Hűtsk le s hidegen tlaljuk, de azonnal is elfogyaszthatjuk.

Rozé kacsamell körte csatnival (chutney-val)

A kacsamellek bőrs felt tlsan, mindkt irnybl beirdalom, majd keresztbe kicsit mlyebben, egy centis szlessgben hsig bevgom (ez lesz a "jel", hogy hol kell szeletelnem). Előszr a bőrs felt kezdem el stni, minden fűszer s zsiradk nlkl. Ha engedett zsrt megfordtom, hogy minden oldala picit megpiruljon. Miutn szpen krbepirtottam, kiveszem a zsrjbl, s alufliba csomagolva pihentetem (lassan...

mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével

A combot durva sval bedrzsljk, jszakra hűtőbe tesszk. A sonkahagymt megstjk, burgonyaprt ksztnk vajjal s tejsznnel, sval, borssal, szerecsendival zestjk. A combokat olyan tepsibe helyezzk, hogy a zsr lehetőleg teljesen befedje. Rozmaringgal, egsz borssal fűszerezzk, 110 fokos stőben kb. 3 ra alatt puhra konfitljuk. Kiemeljk a zsrbl, megkenjk a mzes-chilis keverkkel, s forr (210 fokos)...

Narancsos kacsa

A stőt előmelegtjk 200 fokra. A kacsa bőrt bekockzzuk, vigyzva, hogy ne vgjunk a hsba. Mindkt oldalt beszzuk s borsozzuk. A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, majd a mogyorhagymt kb. 2 percig dinszteljk. Hozzadjuk a narancslevet, a mzet s a brandy-t. Gyakori kevergetssel addig főzzk, amg a szsz szirupsűrűsgű lesz (kb. 6 perc). Ha kszen van, flretesszk egy tlba. A serpenyőben kis...
1 / 1 oldal
Felhasználónév:
Jelszó:
Regisztráció | Új jelszó