Konfitált kacsacomb
A tiszta combokat bedrzsljk sval, borssal, morzsolt bebrlevllel, s
lefedve pr rra (jszakra) hűtőbe tesszk. Ezutn a fűszereket letrljk
a hsrl. A vastagfal edny aljba szrjuk a karikra vgott vrshagymt,
rtesszk bőrkkel lefel fordtva a combokat, kzjk kerlnek a flbevgott
fokhagymagerezdek, nem hagyjuk ki a rozmaring gat sem, majd lentjk
annyi felolvasztott kacsazsrral, amennyi ellepi. Ez...
Mézes-chilis pulykacomb sonkahagymás burgonyapürével
A combot durva sval bedrzsljk, jszakra hűtőbe tesszk. A sonkahagymt
megstjk, burgonyaprt ksztnk vajjal s tejsznnel, sval, borssal,
szerecsendival zestjk.
A combokat olyan tepsibe helyezzk, hogy a zsr lehetőleg teljesen
befedje.
Rozmaringgal, egsz borssal fűszerezzk, 110 fokos stőben kb. 3 ra
alatt puhra konfitljuk. Kiemeljk a zsrbl, megkenjk a mzes-chilis
keverkkel, s forr (210 fokos)...
Friss saláta pecsenye kacsamájjal
A fej vrshagymt aprra vgjuk, s a kacsazsron vegesre pirtjuk.
Ha mr szpen mosolyog az veges szemű hagyma, beledobjuk a
megtiszttott s felkockzott kacsamjat s a rozmaringot. (Ha tehetjk,
figyeljnk oda, mert egyes helyeken pulykamjat adnak pecsenye
kacsamjnak, ami egybknt finom, csak nem az, aminek ruljk!!! )
Pr perc elteltvel, mikzben a mjat nhnyszor tforgattuk, jhet bele a
karikra vgott...